Тамақтану сауаттылығының бес негізі:
- Тамақ құрамында негізгі қоректік заттардың болуы (ақуыз, май, көмірсу)
- Тамақ рационында қосымша заттардың болуы (дәрумендер мен микроэлементтер)
- Тамақ нәрлігі адам жасына, денсаулық күйіне, табиғат климатына байланысты;
- Тәулік бойынша тамақтану тәртібінің мөлшерін сақтау;
- Тамақтанудың санитарлық-гигиеналық талаптарға сай болуы.
Дұрыс тамақтану онкүндігі аясында мектебіміздің медбикесі С.А.Урналиеваның ұйымдастыруымен мектеп оқушыларына тамақтану бойынша түсінік жұмыстарын жүргізді.
View the embedded image gallery online at:
http://altinsarin.taskala-bilim.edugov.kz/kz/mektep-tamaq-altynsarin/10750-%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D2%9B%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83-%D1%81%D0%B0%D1%83%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8B%D0%BB%D1%8B%D2%93%D1%8B%D0%BD%D1%8B%D2%A3-%D0%B1%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D1%96%D0%B7%D1%96.html#sigFreeId3039bc2b50
http://altinsarin.taskala-bilim.edugov.kz/kz/mektep-tamaq-altynsarin/10750-%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D2%9B%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83-%D1%81%D0%B0%D1%83%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8B%D0%BB%D1%8B%D2%93%D1%8B%D0%BD%D1%8B%D2%A3-%D0%B1%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D1%96%D0%B7%D1%96.html#sigFreeId3039bc2b50