26 Мамыр 2021
Мектептегі тамақтану

Тамақтану сауаттылығының бес негізі

Тамақтану сауаттылығының бес негізі:

  1. Тамақ құрамында негізгі қоректік заттардың болуы (ақуыз, май, көмірсу)
  2. Тамақ рационында қосымша заттардың болуы (дәрумендер мен микроэлементтер)
  3. Тамақ нәрлігі адам жасына, денсаулық күйіне, табиғат климатына байланысты;
  4. Тәулік бойынша тамақтану тәртібінің мөлшерін сақтау;
  5. Тамақтанудың санитарлық-гигиеналық талаптарға сай болуы.

Дұрыс тамақтану онкүндігі аясында мектебіміздің медбикесі С.А.Урналиеваның ұйымдастыруымен мектеп оқушыларына тамақтану бойынша түсінік жұмыстарын жүргізді.